preview

توبوگرافی و فیزیو گرافی

به طور کلی می توان از نظر جغرافیایی منطقه سمیرم را به سه بخش تقسیم نمود:

1.ارتفاعات حوزه های کوهستانی

2.تپه ماهورها و کوهپایه ها

3.دشت ها

ارتفاعات حوزه های کوهستانی خود به دو قسمت تقسیم می شوند:

الف)ارتفاعات جنوب و جنوب غربی منطقه:سلسله جبال دینار.ارتفاعات جنوب و جنوب غربی را تشکیل می دهد که مرتفع ترین قله ان دنا دارای4444مترارتفاع از سطح دریاست.این ارتفاعات اکثرا صخره ساز با شیب زیاد بوده و به علت شرایط اب وهوایی خاصی که دارند پوشیده از برف هستند که خود یکی از عوامل مهم در فرسایش فیزیکی تشکیلات می باشد.

ب)ارتفاعات شمالی و مرکزی منطقه،ارتفاعات شمال منطقه و اكثرا اهک های دوران سوم به رنگ نخودی با ضخامت متوسط  وبا فرسایش واریزه ای مشخص می شوند.

تپه ماهورها و کوهپایه ها:دامنه ارتفاعات منطقه رابیشتر تپه ماهورها و کوهپایه ها یی با ارتفاع متوسط و به طور پراکنده که تماما همان روند اصلی ارتفاعات را دارند و اکثرا از رسوبات واریزه ای فرسایش یافته از ارتفاعات تشکیل شده اند.واکثرا بدون پوشش گیاهی یا با پوشش گیاهی کم می باشند.

دشت ها:

به طور کلی دشت ها را رسوبات دوران چهارم و تراس های ابرفتی  و واریزه ای دامنه ای درشت دانه ,رسوبات مخروط افكنه و سيلاب ها ورسوبات روىخانه اي با دانه بندی های مختلف به وجوداورده اند.ضخامت ابرفت در این دشت ها کمواز نظر اب های زیر زمینی چندان غنی نمی باشد.مهمترین دشت های شهرستان به رار ذیل هستند:

1-دشت قبر کیخا 2-دشت حنا3-دشت مهرگرد4-دشت سمیرم5-دشت قور تپسی